Sonbahar Yaklaşırken Canlandırıcı Öneriler

Sonbahar Yaklaşırken Canlandırıcı Öneriler
27.09.2017

Yaz bitti, yeni ve dingin bir mevsim, sonbahar geliyor. Beslenmeye dikkat edip, daha çok hareket etmek ve kendimizi sonbaharın eşsiz renklerinin güzelliğine bırakmak lazım. ;)

İyi beslenmeli:  Fit ve aktif bir hayat için beslenmenize daha fazla protein katın. Sadece hayvansal değil (et, süt, yoğurt, yumurta) bitkisel proteinlerden de (bakliyat) yararlanın.

Proteini artırmalı: Sağlıklı kalmak ve enerjinizi yükseltmek istiyorsanız proteinden faydalanmaya çalışın. Sağlıklı bir kişi günde ortalama 70 gram ve daha fazla proteinle bu etkiyi sağlayabilir.

Aktiviteyi arttırmalı: Ne kadar çok hareket edersek, o kadar çok kas kullanır, enerjik biri olur, hızlanır, güçlenir ve kalori yakarız! Günlük aktivitelerinizde yapacağınız küçük değişikliklerle de her gün yaktığınız kalori miktarını artırabilirsiniz.

Kas yapısını güçlendirmeli: Kaslarınızı güçlendiren egzersizler, günün 24 saati siz çalışırken de dinlenme halindeyken de daha çok kalori yakmanızı sağlar. Ayrıca ne kadar çok kas kitlesine sahip olursanız, metabolizmanız o kadar hızlı çalışır. 

BLOG YAZILARI