Sabah İnsanı Nasıl Olunur?

Sabah İnsanı Nasıl Olunur?
17.07.2018

Sabahları güne başlamakta zorlananlardan mısınız? Eğer öyle ise merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Birçok insan sabahları erkenden kalkamayacağını, sabah insanı olamayacağını düşünür. Fakat işin doğrusu hiç de öyle değil. Günü daha verimli değerlendirmek istiyorsanız sadece birkaç basit değişimle sabah insanı olabilirsiniz.

1. Kaliteli Bir Gece Uykusu

Doğru, herkesin aklına gelen yollardan biri fakat en önemli kısmı da bu. Nasıl spor yapmak,sağlıklı öğünler hazırlamak için vakit harcıyorsak uyku için de harcamalıyız. İyi uyumak yalnızca yorgunluğunuzu almakla kalmaz aynı zamanda sabah da iyi hissetmenizi sağlar çünkü kaliteli bir uyku daha düşük stres seviyesi ve genel olarak daha pozitif bir ruh hali ile ilişkilendirilir.

2. Akşamları Sizi Rahatlatan Bir şeyler Yapın

Dijital olmayan, basılı bir şeyler okumayı, size iyi hissettiren bir yüz maskesi yapmayı veya kafein içermeyen, sakinleştirici çay içmeyi deneyin. Her gece sizi rahatlatacak ve mutlu edecek şeyleri düzenli yapmak vücudunuza uyku vaktinin geldiği sinyallerini verir.

3. Sabaha Hazırlıklı Olun

Sabahlarınızı mümkün olduğu kadar basit ve stressiz bırakmak için her sabah kullandığınız şeyleri aynı yerde bırakın. Geceden, sağlıklı bir kahvaltı hazırlayarak sabaha sadece tabağa koyma veya ısıtma işini bırakın. Kıyafetinizi ve spor çantanızı yine bir gece önceden hazırlayın. Bu hazırlıkları önceden yapıp sabaha sadece basit, otomatik işleri bırakırsanız güne çok daha kolay ve stressiz başlangıç yapmış olursunuz.

4. Güne Egzersiz Yaparak Başlayın

Güne egzersizle başlamak, gün içinde daha sağlıklı beslenmenize vesile olacak. Kendinizi daha enerjik hissedecek ve salgılanan endorfin sizi harika bir ruh haline sokacak. Ayrıca sabahtan spor işini halletmiş olacaksınız. Günün sonunda spora koşturmanıza gerek kalmayacak.

5. Sabahları Kendiniz İçin Özel Bir şeyler Yapın

Bu 10 dakika bile olsa, sizi sakinleştiren ve odaklanmanızı sağlayan bir şey olsun. Aklınıza zor şeyler gelmesin. Pencereden dışarıyı izlerken kahvenizi yudumlamak da olabilir veya kitabınızdan 1-2 sayfa daha okumak olabilir. Önemli olan sizi mutlu ve motive hale getiren bir rutin olması.

6. Ekinlik Dolu Bir Ajandanız Olsun

Bir şeyler planlayın ve etkinlik için cuma olmasını beklemeyin. Hafta boyu arkadaşlarınızla yemekler planlayın, yeni yemek tarifleri deneyin, okumak için bir türlü vakit ayırmadığınız kitaba başlayın. Sadece 6 basit yolla sabah insanı olabilir ve her şeye yetişebilirsiniz. ;)

BLOG YAZILARI