Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?
24.05.2018

Okuyan çocuk, okuyan yetişkin oluyor. Okumaya çocuk yaşlarında başlayan birçok yetişkin tüm yaşamları boyunca okuyarak öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam eder. Çocuğunuz kitap okuma alışkanlığını kazanabilmesi için en başta sevmesi önemlidir. Peki çocuğunuza kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandırabilirsiniz?

1. Anne Karnındayken Başlayın!

Anne karnındayken kitap okumak için erken diye düşünmeyin. Bebekler, anne karnındayken sesleri ayırt etmeye ve özellikle anneninkini tanımaya başlarlar. Yani anne karnındayken ve bebeklikten itibaren okumak anlamlı hale gelecek. Bu şekilde dil gelişimi, dinleme ve konuşma becerileri gelişecektir.

2. Kitap Hakkında Sohbetler Yapın!

Bir kitap okuduktan sonra üzerine konuşun, sorular sorun. Onun okuduğu şeye ilgi gösterirseniz çocuğunuz için oldukça keyifli hale dönüşecektir.

3. Kitap Alışverişini Birlikte Yapın!

Onları kitapların bulunduğu mağazalara ve cafelere götürün. İstediği, beğendiği kitabı almasına izin verin. Ayrıca kendi yaşıtlarında olan başka çocuklarında sevinçle kitapları incelediğini gördüğünde kitap okuma isteği artacaktır.

4. Kitap Okuma Günleri Belirleyin!

Günlük koşuşturmanızın arasına kitap günleri koymanız ve ailecek vakit geçirmeniz onu mutlu edecektir. Okuma günlerinde herkes kendi kitabını da okuyabilir ya da merak uyandırmak için kitabının birkaç bölümünü sesli bir şekilde okuyarak paylaşabilir.

5. Filmleri Çekilmiş Kitapları Okuyun!

Filmleri çekilmiş kitapları okumasında izin verin. Kitapla, filmi arasındaki farklılıklara dikkat çekerek kitaptaki derinlikleri ön plana çıkartmasına yardımcı olun. Bu durumda eleştirel gözle gözlem yapmayı öğrenir.

Çocuğunuzla birlikte kitapları keşfetmek için #AntalyaMigros AVM D&R mağazasına davetlisiniz.

BLOG YAZILARI