Burçlar ve Moda Stilleri

Burçlar ve Moda Stilleri
06.08.2018

KOÇ STİLİ

Hareket, spor ve hızı seven Mars gezegeni ile yönetilen koç insanları fiziki bedenle oldukça ilgililerdir. Sportif kıyafetleri günlük yaşamlarında en iyi şekilde kullanan bu burcun insanları için güne devam edebilmek, engellenmemek, hareket alanlarının desteklenmesi oldukça önemli olacaktır. İş çıkışı rahatlıkla hayatlarına devam edebildikleri kıyafetler, outdoor aktivitelere uygun kolay bakım kumaşları tercih etmeleri onları mutlu eder. Mars hem sporu hem de eril enerjiyi temsil ettiği için Koç burcu maskülen şıklığı en iyi kullanabilen burçlardan biridir. Başlangıçları temsil ettiği için de trendleri ilk deneyebilen cesur koçlar için kırmızı renk şans getirdiği gibi canlı renkleri tercih etmek adrenalin ve hareketlilik için yaşamlarını destekleyecektir. Baş bölgesini temsil eden koç için saçlar kısa ve rahat kullanıma dönük, şapkalar, gözlükler ile şıklıklarını tamamlayabilirler.

BOĞA STİLİ

İstikrar, sağlamlık, güven ve konfor arayan Boğa burcu Venüs ile yönetildiğinden estetik ve güzellikle oldukça iç içedir. 5 duyunun gelişmişliğine hitap eden kalitedeki kumaşları, renkleri temsil eden boğa için kalite ve fiyat dengesinin sağlandığı güzellikteki tasarımlar oldukça ön plana çıkacaktır. Mercan rengi ile temsil edilen Boğa, toprak ve kadın enerjisi ile ilişkilidir. Boğaz bölgesi ile temsil edilen Boğa burçları fular ve renkli takılar ile stillerini tamamlayabilirler. Hazza ve rahatına düşkün olarak bilinen Boğalar için markadan ziyade kalite ön plana çıkacağı için klasik kesimler, asla modası geçmeyen çizgiler ve dokunduğunda kalitesi kendini belli eden uzun süre dayanabilen kumaşlarla gardroplarını tamamlamaları onları mutlu edecektir.

İKİZLER STİLİ

Şehirli, entelektüel ve hareketli ikizler insanı için, birbiriyle uyumlu kompakt bir gardıroba hitap eden pratik ve net çizgileri olan giyim stili kendileri için kolaylık olacaktır. İkizler insanı yaşamda hareket etmeyi sevdiği kadar kısa seyahatlere de ilgi duyacağı için birbirini tamamlayan parçalar, kırışmayan kumaşlar, uzun süre giyildiğinde yorulmayan ve kişiyi zinde tutan sportif giysileri tercih ederler. Aksesuarlarla zenginleştirilebilecek çizgiler yanında hem geceye hem de gündüze kolaylıkla dönüşebilen kıyafetlerden çok hoşlanırlar. Çok fonksiyonlu aynı anda birçok yerde giyilebilecek kıyafetler, ikizlerin ve yöneticisi Merkür gezegeninin enerjisine, hayattaki çift yönlü doğasına uygun olacaktır. İkizler gündemi takip etmekle ilgilidir ve network insanı olduklarından önyargı oluşturmayacak ve sempatiyi destekleyecek renkler seçmelidirler. Turuncu ve canlı renkler sosyal yapısını ve neşeli enerjilerini destekleyecektir. Omuzlar ve koları temsil eden ikizler burcu,omuz dekolteli ya da kollarda ve omuzlarda güzel nüanslar oluşturan takı ve aksesuarları üzerlerinde iyi taşırlar.

YENGEÇ STİLİ

Sıcak, samimi, destekleyici ve yumuşak Yengeç enerjisi anaçlık, anılar ve duyguları temsil etmektedir. Duygusal olarak karşısındakine olumlu, destekleyici ve güven veren bir imaj sergilemeyi tercih edecektir. Retro kıyafetler, geçmişin sempatik ve yüzü gülümseten hatıralarını bu güne uyarlayan çizgileri seçmeleri kendilerine iyi gelecektir. Klasik çizgilerin yansıra yuvarlak hatlarını güzelleştiren modelleri seçerken pastel tonlar, toz pembeleri, bebek mavileri de duygusal olarak karşısındakine istediği nostaljik ve güven veren enerjiyi yansıtmalarına yardımcı olacaktır. Sarının açık tonları Yengeçler için şans getirirken birşeyin güzel ya da beğeni taşıması verdiği duyguya bağlıdır. Göğüs bölgesi ile temsil edilen yengeçler için dekolte seçimi oldukça hassas olacaktır. Dekoltesi dengeli ve estetik kıyafetler Yengeçlerin çok hoşuna gider.

ASLAN STİLİ

Güneş enerjisi ile yönetilen Aslan burçları moda ve mücevher dünyasının yaratıcıları arasında olduğu için kişisel stili en cesur sergileyebilen burçlar arasındadır. Parlak, parıltılı, golden renklerle ve takılarla desteklenen kişisel stil gür ve dikkat çekici saçlarla desteklenecektir. Aslan burçları giyindikleri zaman, dikkat çektikleri kıyafetleri, omuzlar ve ileri doğru giden güven dolu göğüs dekoltesi ile destekleyeceklerdir. Parıltılı takılar, yüksek topuklar, nefes kesen parfümleri bazen oldukça sade bir stilde dikkat çekici saç renkleri ile de tamamlayabilirler. Altın sarısı bu burcun şans getiren rengi olacaktır. Moda dünyasının yaratıcısı Aslan burçları için önemli markalar kendilerine iyi gelecektir.

BAŞAK STİLİ

Sadelik, minimalist, doğal ve basit çizgileri ile başak stili dikkat çekmekten çok doğaya faydalı, doğaya uyumlu, natural ürünlerden yapılan kıyafetler seçeceklerdir. Doğal ürünlerle, daha çok yeşil tonlarıyla, doğaya uyum sağlayabildikleri çizgilerle kendilerini rahat hissedebilirler. Giydikleri kıyafetlerin geri dönüşüme uyumlu olmasına dikkat ederler. Oldukça hassas olduklar için pamuklar, ketenler ve basic kıyafetlerle mutlu olabilirler. Merkür ile temsil edilmelerinin yanı sıra toprak elementi sayesinde hijyene oldukça önem veren başaklar topuzlar ve kolay toplanabilir saçlarla rahat edebilirler. Saç bantları ile toplamayı tercih ettikleri saçlarını temiz kokularla tamamlamak isteyebilirler. Doğal ve sade olanı bulmak ve kullanmak isterler.

TERAZİ STİLİ

Hava elementinin venüsyen burcu Terazi uyum, trend ve ahengin tam bir temsili olarak yumuşak, uyumlu ve soft bir stil tercih edecektir. Kıyafetler trend olduğu kadar son derece zamanın ruhuna uygun olmalıdır. Renk uyumu çanta, toka, aksesuar ve çorap gibi kendini önplana çıkartırken, Fransız stili bu burcun klasikleri arasındadır. Doğal ama oldukça feminen bu stilin temsilcileri arasında Audrey Hepburn nezaketi ve çizgisi olacaktır. Terazi burcu bel bölgesini yönettiği için kum saati çizgisini belirgin bir şekilde ortaya çıkaran elbiseler, ceketler çizgilerinin vazgeçilmezleri arasında olabilir. Birlikte olduğu kişiyle aynı tonları yakalamak isteyen terazi enerjisi, eşinin tercih ettiği renkleri de dikkate almak isteyebilir. Bahçıvan, yarım blazer ceketler, beli ön planda bırakan alt üst uyumlu parçalar ve chanel tarzı hırka ve trikolar bu burcun vazgeçilmezleri arasında olabilir.

AKREP STİLİ

Mars ve Plutonun kişisel karizmasını taşıyan akrep burçları, siyah, kırmızı ve beyaz üçlüsü renkleri ile bir gardrop oluşturup, kişisel cazibesini konuşturduğu gizemli çizgileri tercih edecektir. Daha çok görünenin ardındaki ile ilgili bu burç gizli dekolteler, saklı yırtmaçlar, açık ama kapalı imalı ya da arzuları tetikleyen çizgileri tercih edebilir. Maskülen ve feminen çizgileri en iyi ve sert bir şekilde taşıyabilen bu burcun yeraltı zenginliklerini temsil etmesi nedeniyle petrol yeşilleri ve takılarla zengileştirilen çizgiler karizmalarını arttıracaktır. Gecenin enerjisini temsil ettiği için siyahın tüm tonlarını, en karanlık ve gizemli , en seksi stilleri rahatlıklar taşıyabilir. Giyimde estetik olmaktan çok güçlü görünmeyi tercih edebilirler. Kışa hazırlanan bu burç için trençkotlar, montlar, pelerinler dolaplarının vazgeçilmez parçalarıdır.

YAY STİLİ

Jupiterin genişleme, umut, iyimserlik ve hoşgürüsünü temsil eden yaylar için, çok renlilik, rahatlık ön planda olacaktır. Atletizmi temsil ettiği için sportif ve hareketi kolaylaştıran kıyafetler kadar geniş, bol ve büyük aksesuarlar dikkat çekici olabilir. Abartılı takıları, kemerleri rahatlıkla taşıyabilen bu burç ayrıca farklı kültürlere ait detayları da kişisel stillerine kolaylıkla taşıyabilirler. Japon kimonosu ile sandaletleri birleştirebildiği gibi göçmen ve hippi çizgileri kolaylıkla yaşamına katabilir. Uzun elbiseler, hakim yaka uzun hırkalar, uzun ve dikkat çekici vücut çizgilerini daha dikkat çekici gösterebilir. Uzun seyehatleri temsil eden yay enerjisi için rahatlık ve kolaylık her zaman mutluluk verici olacaktır.

OĞLAK STİLİ

Satürnün doğası gereği iş dünyasının çizgileri ve dış görünümüne çok önem veren bir stili vurgulayacaktır. Oğlak insanı için çizgi, ince bir fizik ve netlik oldukça mühimdir. Ciddi ve otoriter bir görüntü ya da saygınlık, dinginlik ve toprak enerjisi olan parçalar seçebilir. Düzgün kesimli saçlara uyumlu ciddi çizgilerini vurgulayacak gözlükler, laptoplarını taşıyabildikleri deri çantalar, zamanı yakalayabildikleri saatlerle kişisel stillerini zenginleştirebilirler. Takımlar, elbiseler, düzgün ve sade parçalar ve ciddiyetin rengi lacivert bu burcun rengidir. Oğlak burcu için beyaz, kırçıllı griler, fümeler, nude tonlar ve lacivertler olmazsa olmazlardır. Sırtları ve kemikleri önemli olduğundan sırt dekolteli, köprücük kemikleri belirginleştiren ya da kalça kemiklerine dikkat çeken detaylar güzelliklerini daha bir ön plana çıkaracaktır.

KOVA STİLİ

Satürn ve Uranüsün yönettiği kovalar her zaman, zamanın ötesinde gittiklerinden dolayı Stil ikonu olurlar. Genelde farklı ve dikkat çekici stilleri vardır. Lilalar, platin ve metal renkler ile ufuk açan çizgileri olacaktır. Kişisel stilde sıradışı çizgilere çekildiği gibi onlar kıyafetlerinden sıkıldıklarında insanlar o stili yeni denemeye başlayabilirler. Kovalar için saçları, saç stilleri en hassas oldukları konudur. Modern çizgiler, ruhsal ve zihinsel özgürlük önemli olduğundan ezber bozan seçimleri ile toplumda şimşek gibi çakarlar. Diz ve bilekler arasındaki bölgeyi temsil ettiği için kapriler, kısa uzun arası etekler, bermudalar rahatlıkla kullandıkları ve sevdikleri parçalardır.

BALIK STİLİ

Neptün’ün Romantizm, idealizm ve birlik duygusuna sahip Balık burcunun seçtiği renkler arasında şarabi, bordo, gri ve beyazlar hakimdir. Ayrıca, romantik renkler ile denizin ve okyanusun tonlarını tercih edeceklerdir. Çapalar, balıklar ve denizcilerin kullandığı aksesuarların yanısıra peri gibi uçuşan şifonlar, romantik çizgiler, uçuşan denizkızı misali sürreal büyüleyici parçalara bayılırlar. Genelde gibi duru bir görüntü sağlayan uzun, ince ve yumuşak kıyafetler ön plana çıkacaktır. Sirenlerin denizcilerin kafasını karıştırması gibi karşıdan bakıldığında büyüleci olarak hissedilecek renkler, kumaşlar, dalga dalga çizgileri kendine yakıştıracaktır. Uzakdoğu’yu sembolize eden balıklar için bu çizgiler hayatlarının parçası olabilir. Balıklar ayakları temsil ettiği için bu burç için stillerinin en önem verdikleri parçası ayakkabıları olacaktır. Hem şık hem de rahatlığı sağlayabilecek ayakkabılar, babetler stillerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Mistik balıklar için sembolleri, masallar ve hayal gücü ön planda olduğundan ,çizgi karakterler, masal kahramanları ya da ruhsal sembolleri olan parçalar tercih edilebilir.

BLOG YAZILARI