Bebeğiniz İçin Oyuncak Seçiminiz Nasıl Olmalı?

Bebeğiniz İçin Oyuncak Seçiminiz Nasıl Olmalı?
17.01.2019

Dünyadaki en özel varlığınız olan bebeğiniz için nasıl oyuncaklar tercih ediyorsunuz? Bedensel ve zihinsel yönden gelişimine katkı sağlayacak oyuncaklar da ön planda olmalıdır. Problem çözme yeteneğini kavrama, hayal gücünün gelişmesi gibi birçok önemli etken yer almaktadır. Peki, bebekleriniz için oyuncak seçimi nasıl yapmak gerekir, hangi oyuncaklar onların motor gelişimine katkı sağlamaktadır? Gelin birlikte göz atalım…

0-6 aylık dönemleri;

Bebeğiniz bu dönemlerde henüz çok küçük olduğu için kendisine zarar vermeyecek oyuncaklar düşünebilirsiniz. Müzikli, ışıklı ve hareketli yumuşak oyuncaklar tam onlara göre. Bu oyuncaklarla ilk aylarda fiziksel gelişimine destek olabilirsiniz.

6-12 aylık dönemleri;

Bu dönemlerde bebeğiniz artık daha meraklı ve algıları daha açık olduğunu gözle görülür bir şekilde fark edebilirsiniz. Bu dönemlerde analitik düşünebilmesi ve problem çözme yeteneği kazanabilmesi için birbirine geçebilen şekilli, renkli oyuncaklar uygun tercihler arasında yer alacaktır. Ayıca bu dönemlerde konuşma yeteneklerinin kolaylaşması için sesli-konuşan hikaye kitapları, harfleri ve rakamları gösteren ışıklı ve sesli kitaplara yer verebilirsiniz.

12 ay ve üzeri dönemleri;

Bebeğiniz büyüdükçe alacağınız oyuncak çeşitlenmeye başlayabilir. Çünkü bu dönemlerde bebeğiniz de artık ne istediğini biliyor olacak.

Bebeğiniz için doğru oyuncak seçimlerini Antalya Migros AVM’de yer alan Toyzz Shop mağazasından yapabilirsiniz.

BLOG YAZILARI