Ay Burcunuzu Biliyor musunuz?

Ay Burcunuzu Biliyor musunuz?
03.05.2018

Doğum tarihinizle sahip olduğunuz burcun güneş burcunuz olduğunu, aynı tarihte gökyüzünde gezegenlerin hangi takımyıldızlarında ikamet ediyorlarsa gezegen burçlarınızın da bunlara karşılık olacağınızı biliyor muydunuz? Astrolojide gezegenler belirli bir tarihte hangi takımyıldızından geçiyorlarsa ona o gezegenin burcu deriz. Örnek vermek gerekirse 5 Mayıs doğumlu bir kişi güneş boğa burcunun karşısından geçerken doğduğu için güneşi boğa burcudur, aynı tarihte Merkür ikizler burcunda geçiyor diyelim o kişinin Merkür burcu ikizlerdir. Bu şöyle açıklanabilir: kişi güneş ve ifade ettiği baba, eş, otorite figürü, çocuklar gibi konuları hayatında boğa burcu temalarıyla yaşayacak, Merkür’ün ifade ettiği, iletişim, zeka, kardeşler ve komşular konularını ise ikizler temalarıyla yaşayacaktır. Astrolojide hayatımızın her alanını ifade eden sembol ve gezegen kombinasyonları bulunmaktadır. Ay burcu çok önemlidir ve kişinin içgüdüleri, beslenmesi, hislerini ifade edişi, barınma ihtiyaçları, annesiyle ilişkisi, (erkeklerin) karısını ifade eder. Her türlü reflekslerimiz, iç dünyamızın ve hislerimizin temeli ay burcu ve ayın diğer gezegenlerle yaptığı açıyla ilişkilidir. Ay burcunuzu bildiğinizde normal burcunuzun özelliklerinden daha fazla sizi ifade ettiğini göreceksiniz. Ay burcumuzu nasıl bulabiliriz? Ay burcumuzu bulabilmek için bir astroloji programının yardımına ihtiyaç var fakat internetin nimetlerinden faydalanabiliyoruz, arama motoruna “ ay burcu bulma” yazarsak direk yardımcı olacak programlar çıkıyor, buralardan öğrenebiliriz. Gelelim ay burcunuzun demek istediklerine ve ifade ettiklerine.

Ay burcu KOÇ: Lütfen azıcık yavaşlayın ay burcu koçlar. Her şeyin en hızlısını seven, durmaya ve beklemeye sabrı olmayan, adrenalin pompası insan formusunuz. Çabuk sinirleniyor ya da hissettiğiniz diğer hisseleri de kızgınlık olarak ifade ediyorsunuz. Hızlı yemek yer, acı tatları sever, annenizle ve (erkekseniz) karınızla çatışmaya kolay giriyor olabilirsiniz. Çok aktifsiniz ve hayatta hep bir şeylerin mücadelesini vermektesiniz. Hızlı metabolizmaya sahipsiniz, her şeyi silip süpüren ama kilo almayan o gıcık insanlar sizsiniz sevgili ay koçlar :) Hiçbir konuda pasif beklemeye tahammülünüz yoktur, daima başlatır ve atılması gereken ilk adımı atarsınız, devamını getirmek ve istikrar için sabrınız olmasa da konu cesaret ise siz oradasınız. Rekabeti hem çok sever hem çok rahatsız olursunuz, rekabet kazanacağınız bir konu ise harikadır, aksi taktir de kaybetmeye tahammülünüz olmadığından hiç hoşlanmadığınız bir konudur sevgili çocuksu ay koçlar.

Ay burcu BOĞA: İşte burda annelerinin tatlı kuzuları. Sakin ve huzurlusunuz,tam anlamıyla keyif insanısınız. Hayatın zevklerinden keyif alırsınız, beş duyu organına hitap eden zevkleriniz vardır. Yemek yemekten çok zevk alır ve rafine lezzetlerden hoşlanırsınız. Sabır denince, ay burcu boğa karşınızdadır. Başlanan bir işi sabırla devam ettirmek, istikrarın sağlanması sizin için çok kolaydır. Bir işe başlamakta çok zorlansanız da bir kere başladıktan sonra o işi sonlandırmadan bırakmazsınız, hatta bazen biten şeylerin bittiğini size hatırlatmak gerekebilir zira bırakmak konusunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Anneniz ve (erkekseniz) karınız sevecen ve sahiplenicidir. Çalışmak ve üretmek iç motivasyonuna sahipsiniz, değer yaratmak, değer katmak istersiniz. Çalışmalarınızın karşılığını almak önemlidir, para kazanma konusunda şanslısınızdır ve bolluk yaratma konusunda çevrenizden daha yeteneklisinizdir.

Ay burcu İKİZLER: İşte gevezenin gerçek tanımı. Bana kızmayın ay burcu ikizler, sonuçta çok konuştuğunuzu ilk söyleyen ben değilim, bunu çevrenizden daha önce çok duydunuz. Çok tatlı dilli ve meraklısınız, etrafta dönen olayları ilk önce siz bilirsiniz. Merakınız sayesinde birçok konuyu geliştirip çözdüğünüz gibi zamanında başınıza az işler de açmadınız. Kardeşlerin ve kuzenlerin yeri sizde bir ayrı, herkes kardeşlerini sever ya da hoşlanmaz fakat sizde bu duygu her yönüyle daha baskın. Annenizde ve (erkekseniz) karınız da meraklı ve konuşkandır. Anneniz sizi entelektüel anlamda geliştiren ve zihinsel olarak besleyen ebeveyniniz olabilir. Çok iştahlı biri değilsiniz, az fakat sık aralıklarla yemeyi seversiniz. Komşularla ilişkileriniz iyidir ve komşuluk yapmayı seversiniz. Doğuştan öğrenen ve öğretensiniz. Zihniniz hep aktif ve bu ara sıra kaygılı olmaya yatkınlık verebilir. Genelde neşeli ve şen şakraksınız. Edebi yönünüz kuvvetli ve kelimeleri kullanma yeteneğiniz çok yüksek.

Ay burcu YENGEÇ: Sevgili çok hisli ay yengeçler, hayat sizi çok yoruyor çünkü çevrenizde ki insanlar bu kadar duyarlı ve ince değil. Anne, aile, yuva, memleket sizin için önem arz etmekte, bu konular herkes için önemlidir fakat sizdeki yeri bir farklıdır. Annenizi ve (erkekseniz) karınızı çok seversiniz, sıkı sıkıya bağlısınızdır. Temel ihtiyacınız hissetmek ve duygularla beslenmektir. Yemek yemek ile aranızda duygusal bir bağ vardır. Diyet yapmakta ya da yememeniz gereken durumlar da diğer insanlardan daha fazla zorlanıyor olabilirsiniz. Çabuk duygusal bağ kurar ve benimsersiniz, bu insan psikolojisi için faydalı bir özellik olsa da bırakma zamanı geldiğinde çok zorlanıyor olabilirsiniz. Alınganlık göstermek ve olayları subjektif algılamaya yatkın bir doğanız var, bu sizi çok yoruyor ve kısıtlıyor. Evinizi ve geleneklerinizi çok seversiniz. Huzur bulmak için insanlar çeşitli mekanlar tercih ederken siz her zaman evinizi tercih edersiniz. Hafızanız keskindir, geçmişi unutmaz, tarihi konuları ve tarihi belgeselleri seversiniz.

Ay burcu ASLAN: İçi dışı bir insan modelisiniz, hislerinizi ve duygularınızı olduğu gibi paylaşır, göstermekten çekinmezsiniz. Cesursunuz ve cömertliğinizle bilinirsiniz. Merkezde olmaktan ve ilginin üzerinizde olmasından hoşlanırsınız. İçten gelen bir neşe ve mutluluk söz konusudur. Aşık olmak, sevmek, sevilmek sizin için çok önemlidir. Kalbiyle hareket eden, sevdiğinde çok sadık olan ve aynısını karşıdan bekleyen birisiniz. Giyim kuşam konusunda kaliteden çok hoşlanırsınız, genel olarak kaliteli ve gösterişli tarzlara çekilirsiniz. Özgüveniniz tam, insanlar bunu kendini beğenme ve ego ile karıştırabilirler ama insanın kendisini sevmesinden daha doğal ne var şu hayatta değil mi ay burcu aslanlar. Eviniz ve yaşadığınız mekan konforlu ve gösterişli olsun istersiniz. Kendi çevrenizde ünlü birisiniz, tanınırlığınız ve bilinirliğiniz çevrenize göre daha fazladır. Gizli, saklı, kapalı olaylardan hoşlanmaz,olaylar karşısın da açık, seçik ve net olmaktan yanasınız.

Ay burcu Başak: Ortadoğu ve balkanların en çalışkan insanı olabilirsiniz. Daha yeni biten temizliğin bezleri kurumadan ev kirlendi diyerek tekrar temizliğe başlama kapasitesi ve titizliği bir tek sizde mevcut sevgili ay burcu başaklar. Kafanız zehir gibi çalışır, her şeyi analiz eder ve anında kategorize edersiniz. Gözleriniz dedektör gibidir, nerede eksik var, nerede bir kusur var, neresi kirli gelir gözünüze takılır. Saflıktan ve sadelikten yanasınız, kullandığınız ürünler organik ya da doğal olmalı. Her şeyin detayını ve inceliğini görür ve kavrarsınız. Olayları ve kişileri de bu bağlamda değerlendirebildiğinizde, eleştirdiğinize dair şikayetler alabilirsiniz. Sizin suçunuz yok, sadece herkes dünyayı sizin gördüğünüz kadar detaylı ve rasyonel göremiyor olabilir. Her işin pratiğini kolayca bulursunuz, hizmet etmeye gocunmaz, verdiğiniz hizmetin insanlar faydasını görüyorsa içsel mutluluk yaşarsınız. Faydalı olmak ve işe yaramak sizi çok motive eder. Çalışmalarınızın karşılığını maddi anlamda almak istersiniz. Evcil hayvanlarla aranız çok iyidir. Hastalık hastası olmamaya dikkat edin.

Ay burcu TERAZİ: Siz hep karşı tarafı düşünüyorsunuz, peki sizi kim düşünecek sevgili ay burcu teraziler. Biraz bencil olmanın vakti geldi yoksa insanlar beklediğiniz gibi anlayış gösterirseniz size de aynı anlayışı göstermeyecek. İdeal eş ve partnersiniz, karşı tarafı kendinizden çok düşünürsünüz, uyumlu, ahenkli ve dengelisiniz. Estetik ve güzellikten hoşlanıyor, hoş görünmeyen şeylere tahammül edemiyorsunuz. Size göre ideal dünya düzeninde hiç antlaşmazlıklar olmamalı çünkü biraz empati ve ilgiyle bütün sorunlar çözülür. Bunun için gerekirse haklı olduğunuz yerde susmayı bile tercih edebilirsiniz. Hır, gür, kavga, dövüş hiç size göre değil. Bir konuda diretip, illa benim dediğim olacak diyenleri hiç anlamıyorsunuz, konuşup anlaşmak ve diplomasi varken savaşa ne gerek var değil mi ay burcu teraziler? Entellektüelsiniz, sanat ve estetik içeriği yüksek her konuya düşkünsünüz. Çok hoşsunuz ama azıcık kararlı olun, kararsızlık en zayıf yanınız sevgili ay burcu teraziler.

Ay burcu AKREP: Derin, çok derin hisleriniz var. Olayların iç yüzünü bir şekilde görür ya da hissedersiniz. Arkanızdan iş çevirenlerin vay haline çünkü mutlaka bir şekilde önünüze düşer, lafın kısası ay burcu akrepler sizden kaçış yok. Kriz yönetimi konusunda ustasınız, insanların altından kalkamadığı konular sizin için mesele değil, sizden her eve lazım ay burcu akrepler. Hafızanız güçlüdür, olayları ve detayları hiç unutmazsınız, yeri ve zamanı geldiğinde bu konuyla ilgili gerekirse savaşırsınız. Şüphe sizin göbek adınız, şüphelendiğiniz bir insan ya da bir konu karşısında Sherlock Holmes’a pabucunu ters giydirebilirsiniz. Aşk da tutkulusunuz, tensel uyum sizin için önemlidir. Sevdiğiniz kişiyi çok kıskanırsınız. Güç savaşlarını sevmediğinizi düşünseniz de bir şekilde içine çekiliyorsunuz. Anneniz ve (erkekseniz) karınız da hükümet gibi kadınlardır, pek yamuk yapmaya gelmezler. Borç haneniz genelde kabarık olmaya meyillidir fakat kaynakları iyi bulma ve kullanma gibi yetenekleriniz olduğundan, gayret gösterilirse düzlüğe kolay çıkanlardansınız.

Ay burcu YAY: Yüce gönüllü ay burcu yaylar, gezdiğiniz sürece hayat size güzel. Evde oturmak kadar sevmediğiniz bir şey yok. Dünyayı gezmek, yeni deneyimler yaşamak, deneyimleyerek öğrenmek, en temel içgüdüleriniz arasında. İnançlarınız ya da felsefeniz ne ise ona sıkı sıkıya bağlısınızdır. Eğitim sizin için önemlidir, hayatta iyi bir eğitim alma şansınız olmamış olsa bile mutlaka kendinizi çevrenize göre geliştirmiş ve belirli bir kültür sahibi olmuşsunuzdur. Coşkulu ve rahat bir karakteriniz var, esprili ve güleçsiniz, olayların iyi taraflarını görüp hep pozitif kalmak konusunda elinize kimse su dökemez. Büyük evlerde büyümüş ya da çocukken büyük alanlarda oynamış, zaman geçirmiş olabilirsiniz. Ailenizde göçmenlik gibi, yabancı köken ya da kültürden gelme akrabalarınız olabilir. Yargıları olan bir insansınız bu hayatı pratikleştirse de bazen önyargıya dönüştüğü zamanlarda ayağınıza bağ olabilir. Özgürlük ihtiyacınız çok yüksektir, bir yere ve mekana aidiyet hissetmek zaman alabilir. Sınırlar pek sevdiğiniz şeyler değildir.

Ay burcu OĞLAK: Ciddi ve ağırbaşlı ay burcu oğlaklar, hayat hep sorumluluklar ve hedeflerlerle mi dolu? Çocukluğunuzdan beri büyüktünüz ya da hiç çocuk olmuş muydunuz? Olgun bir ruhunuz var ve gereksiz samimiyetten hoşlanmıyorsunuz. Mantıklı, oturaklı, prestijine düşkün ve hedef odaklısınız. Varmanız gereken hedef kaf dağının ucu olsa bile fark etmez, kafanıza koyduysanız statü basamaklarını tek tek çıkarsınız. Giyiminize ve toplum önündeki duruşunuza çok önem verirsiniz. Kurallar ve kaideler sizin için önemlidir, mutlaka uyarsınız, diğerlerinin de uymasını beklersiniz. Anneniz ve (erkekseniz)karınız, mesafeli ve disiplinlidir. Kaygılanmaya müsait bir yapınız vardır ve diğer insanların hakkınızda ki düşüncelerini fazla önemsemek bu konuda size yardımcı olmaz. Toplum da bir statü sahibi olmak ve saygınlık sizin için çok önemlidir. Kendinizi işiniz ve kariyerinizle ifade ediyor ve biliniyor olabilirsiniz.

Ay burcu KOVA: Sıra dışı ve zeki ay burcu kovalar. Biliyorum siz kendinize normal geliyorsunuz ama inanın gerçekten farklı ve orjinalsiniz. Gelecekte hangi yılda yaşıyorsunuz bilmiyoruz ama kesinlikte günümüzde yaşamadığınız kesin. Trendleri hissediyor ve adeta geleceği kokluyorsunuz. Bugün yaptığınız ya da giydiğiniz herhangi bir şey insanlara garip gelse de bir müddet sonra moda olup kendileri de yapmaya ya da giymeye başladıklarında anlıyorlar ki, siz gerçek bir trend belirleyicisisiniz. Arkadaşlarınız çok kıymetlidir, grupça iş yapmak ya her ne olursa olsun bir topluluğun parçası olmak sizin için çok önemlidir. Hümanistsiniz, bireysel hak ve özgürlükler peşindesiniz. Özgürlüğünüze aşırı düşkünsünüz, özgürlüğünüzü kaybetmemek adına bütün taahhütlere mesafeli olabilirsiniz. Ailenizden erken ayrılmış olabilir ya da kuralların çok esnek olduğu nispeten özgür bir aile ortamında büyümüş olabilirsiniz. Anneniz ve (erkekseniz) karınız, farklı ve sıra dışıdır, size geleneksel rolleri gibi değil de arkadaşınız gibi davranmayı tercih ederler.

Ay burcu BALIK: Romantik ve hayalperest ay burcu balıklar. Duygularınız akmaya başlarsa sel oluyor, bazen farkında olarak ya da olmayarak bu duygu selinden korktuğunuz için onları yok saymaya meyilli olabilirsiniz. Çevrenize karşı çok hassas ve vericisiniz, insanlar o aç hayvanların, yardıma muhtaç kimselerin yanından nasıl hiçbir şey yapmadan geçebiliyorlar inanamıyorsunuz. Hislerinize daha fazla odaklansanız dünyanın öbür ucunda ki bir kelebeğin kanadının kırıldığını bile hissedeceğinizden, bundan kaçmak istemekte haklısınız. Aşırı duygusallıkla, buz kesmek ve hislerini ameliyatla aldırmış gibi davranmak arasında gidip geliyorsunuz. Anneniz ve (erkekseniz) karınız, sevgi dolu ve çok fedakar insanlardır. Aileden uzak büyümüş olabilir ya da ilerleyen yaşınıza rağmen hala aileden kopamamış olabilirsiniz. Sezgileriniz derindir, öngörüsel yetenekleriniz olabilir. Etrafınızın enerjisini sünger gibi emersiniz bu yüzden duygusal dengeyi yakalayabilmek adına dışarıdan kopup kendi içinize dönme isteği duyduğunuz zamanlar olur. Sanata ve yaratıcılık gerektiren konulara yeteneğiniz vardır.

Serap Baytok.

BLOG YAZILARI